TITLE :

Teratai kemboja EP14VIEWS : 4932

COMMENTS :

ADDED : 11-10-2018 10:46 AM

DETAILS :

Teratai Kemboja Episod 14 - Fikri dan Hanani berkahwin berkahwin ketika masing-masing berusia 23 tahun dan masih di tahun akhir pengajian di universiti. Disebabkan mereka masih belum habis belajar, Hanani tidak ingin punya anak. Dia ambil keputusan untuk ambil pil perancang. Fikri tidak setuju dengan tindakan Hanani kerana ada juga kawan-kawan mereka yang masih belajar, berkahwin dan punya ada anak. Hanani tetap dengan keputusannya, ternyata dalam rumahtangga mereka, Hanani lebih mendominasi dan Fikri banyak mengalah.

Selepas habis belajar dan mereka mula bekerja, Fikri minta supaya Hanani berhenti makan pil perancang kerana Fikri mahu mula membina keluarga yang sempurna. Hanani tidak mahu dengan alasan dia nak mantapkan kerjaya dan kukuhkan kewangan mereka. Konflik mula timbul, prinsip mereka berbeza. Fikri membawa diri ke Kemboja.

Di sana, beliau bertemu seorang imam dari Malaysia yang menetap lama di Kemboja iaitu Taufik yang mempunyai sejarah tersendiri dengan membawa lari anaknya, Nur Hidayah menetap jauh di rantau orang. Takdir menentukan Fikri jatuh cinta dengan Nur Hidayah, lantas menikahinya tanpa pengetahuan isteri yang tinggal jauh di Malaysia.

Teratai kemboja Episod Akhir
Teratai kemboja EP20
Teratai kemboja EP19
Teratai kemboja EP18
Teratai kemboja EP17
Teratai kemboja EP16
Teratai kemboja EP15
Teratai kemboja EP14
Teratai kemboja EP13
Teratai kemboja EP12
Teratai kemboja EP11
Teratai kemboja EP10
Teratai kemboja EP9
Teratai kemboja EP8
Teratai kemboja EP7
Teratai kemboja EP6
Teratai kemboja EP5
Teratai kemboja EP4
Teratai kemboja EP3
Teratai kemboja EP2
Teratai kemboja EP1
© 2018 Mflix . All rights reserved
close